torstai 18. joulukuuta 2008

Home sweet home!

Houhou!

Enpäs olisi koskaan uskonut olevani näin onnellinen päästessäni Suomeen. Ohhoh. Ja aahhh, kunnon kahvia! (Vaikken edes juo kahvia.) Oon nyt porukoilla Siilinjärvellä, huomenna kottiin ja ommaan sänkyyn ja — mikä tärkeintä — mun ihanan kissani Sonjan luo! ^^ Eli Kuopio, here I come!

Onpas kyllä tosissaan outoa olla täällä. En oo vielä tajunnu. Vielä eilen mä olin sateisessa Etelä-Ranskassa. Onpa absurdia.

Viimenen Toulousen viikkoni meni lähinnä eimailessa, ja pari oli partieliäkin (="pieni" tentti, o sea, väliaikatentti, tjsp). Hehe, jotka sitten meni enemmän tai vähemmän päin sitä itteensä, mutta ehkäpä se "ERASMUS" siinä paperin ylälaidassa auttais edes vähän... Eniten pelottaa edessä odottava kirjallisuuden tentti, sitä en kyllä pääse läpi. Ei kukaan sattuis tietämään mitään Hippolytoksesta?

Meillä oli myös niitä eimailuja, perjantaina kokoonnuttiin vetämään vuoden viimeiset salsat ElDoradoon, ja lauantaina käytiin oppimassa lisää paikallisesta kulttuurista nimeltä Occitania, tai siis, tarkemmin kielestä ja Occitanian alueesta, joka kattaa käytännössä koko Etelä-Ranskan (jos olette kuulleet ranskan kehityksen yhteydessä oc-murteista?). Itse kieli on melkein kuin katalaania, ja kielten puhujat ymmärtävät toisiaan, joten mun tekis mieli väitellä tästä Jérômen kanssa, että miksei ne vois olla saman kielen eri murteita, tms, mut ehkä annan olla (ko. aihe on herralle sydämenasia :D). Mut nii, visiitin päätteeks noustiin tämän Ostal d'Occitanian (la Maison d'Occitane, Occitania-talo) torniin, josta oli upeat näkymät koko kaupunkiin.

Muutenhan mä oon viettänyt paljon aikaa — yllätys yllätys — meksikolaisseurassa! Hehe, Chapoussa majailee semmonen n. 20-25 meksikaanon ryhmä, eri puolilta maata (Monterreysta, Cancunista, Hermosillosta...). Oon viettänyt paljon aikaa eritoten erään Jaimen kanssa, joka tavattiin syksyllä sattumalta kuutostalon hississä Muaritin kanssa. Esim. yks päivä katottiin pienellä porukalla Meksikon jalkapallon finaalia (Toluca vs. Cruz Azul) ja syötiin habanerosalsasipsejä. :) Voooeh, laitoin heti matsin jälkeen Eduardolle onnittelut hänen suosikkinsa Tolucan voitosta. ;)
Eräänä toisena iltana juhlistettiin koko tämän meksikolaisinvaasion voimin erään mehhikaanon synttäreitä (ja saatiin valitukset), ja no muutenkin tullut muisteltua mun reissuja. :) Huoh.

Mut jooh. Sitten tiistaina oli vielä viimenen illanvietto ennen matkaa, eiman "pikkujoulut". Oli kuule pukki ja kaikkee! ;) Vielä kerkes nähdä paljon kavereita ja toivotella hyvät lomat.


Eilen sitten oli The päivä. Lento lähti puoliltapäivin, mutta mä lähdin kotoa jo yhdeksän jälkeen (tällä kertaa ei ollu varaa myöhästyä!). Onneks sain Compans Caffarellille kantoapua uusseelantilaisesta kaveristani, joten kädet säästyivät edes vähän (laukkuni siis on ollut pyörätön Lontoon lennosta lähtien, sitä reilua 20 kiloa ei ole kovin mukava kanniskella ympäriinsä...).
Vaihto oli Munichissä, joka osoittautui erittäin kivuttomaksi. Vaihtoaikaa oli vain 40 min, mikä pelotti etukäteen, mutta portti löytyi saman käytävän varrelta n. 100 metrin päästä. Kyllä muuten meinas tulla itku, kun portin näytöllä luki isolla HELSINKI.

Mut jeps. Suomen kamaraa kosketin viimen kuudelta illalla, ja lopulta päädyin nappaamaan bussin Savvoon kun en junaan kerenny, ja Kuopiossa olin vaille kaksi yöllä.

Lomasuunnitelmat ovat sitten suurinpiirtein seuraavanlaiset: huomenna Kuopijjoon, jouluaatoksi ja -päiväksi Siiliin, sitten sieltä 26. päivä Jykylään, josta sitten myöhään yöllä/aamuyöllä 28. päivä kokka kohti Lappia. Uusivuosi vietetään sitten vaihtariporukalla (meitä on semmonen n. 50 hengen pieni porukka...), josta sitten 4. päivä ensi vuotta takaisin Jklään, ja Kuopion (ja Siilin) kautta Ranskaan 7. päivä. Kiinnostuneet ottakee yhteyttä! Kalenteri täyttyy äkkiä... :P

Hyvät lomat, joulut ja uudetvuodet! :)

Ave

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Oksitaanin ja katalaanin yhteyksistä väännetään kättä yleisesti, jotkut lingvistit listaavat katalaanin yhdeksi oksitaanimurteeksi, jotkut taas käsittelevät niitä erikseen. Yhtäläisyyksiä löytyy paljon, mutta myös eroavaisuuksia jonkin verran.