lauantai 18. lokakuuta 2008

Hulluja nuo ranskalaiset...

Tytöt leipomassa omenapiirakkaa Matthieulle.

Moeh!


Hoho, enpäs sitten lähtenytkään sinne Andorraan: eilen oli Matthieun synttäribileet ja kottiin selvittiin vasta joskus kolmen jälkeen, donc... Mut oli kyllä hauska ilta! Vaikka se alko vähän kämäsesti, kun oltiin tunti myöhässä Romainin kanssa sovitusta ajasta (koska Edvinas ei tullu syömään ajallaan mun ja Mahrezin kanssa), joten miesparka oli ootellu sen tunnin meitä. Auts. Mut onneks sitten sisällä meno lämpeni äkkiä, ja tavattiin mm. yks tyttö, joka oli kevätlukukauden Jklässä ja itse asiassa Kaisan kanssa samoilla enkun luennoilla! Pieni on maailma! Ja oli hauskaa, selvispä sekin, että Matthieu ja sen veli OVAT kaksosia! :D Ilmankos ne olikin niin identtiset. Hehe.


Mut jeh, tämänkertaisen tarinani voisin keskittää hassuihin ranskalaisiin ilmiöihin, joihin näiden kolmen viikon aikana on jossain määrin törmäillyt. Maalaisethan ovat tunnettuja muodistaan ja tyylitajustaan, mutta on täällä näitä kummallisuuksiakin. Tän kesän/syksyn juttu on "aladdin-housut".
Ja jengi siis pitää niitä ihan tosissaan! Eikä pelkästään jotkut maailmanparantajahipit, kuten vois olettaa... Vaan ihan normaalit ihmiset.

Toinen asia, mikä on tullu aika hiton selväks, on että lävistykset on THE juttu! Niitä pitää olla paljon ja mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa. Nää oikeesti lävistää poskiaan, otsiaan, niskojaan... Mitä vaan! No okei, tuo niska nyt on tuttua jo aiemmin. Mut silti, ja totta kai perus korvikset ja huuli- ja kielikorut. Ja nekin pitää olla jotenkin erilailla kuin muilla: korvat lävistetään mistä rustonpalasta vaan.

Mut nii, eikö esim. se poskiläväri muka satu! Sehän on ihan lihasta, minkä ne lävistää, eikä vaan jotain rustoo tms ihoa. :S On ne hulluja.

Lisäks ruokailu on täällä vähän hankalaa. Tai siis, näiden ruoka-ajat on ihan päälaellaan suomalaisittain tarkasteltuna. Aamiainen syödään meidän lounaan tienoilla, eli ungefäär yheltätoista, lounas taas on kahen kolmen tienoilla. Sen jälkeen puolet paikoista menee kiinni, eli kun meillä suomalaisilla tulee nälkä siinä viiden kuuden paikkeilla, on paikan löytäminen sitten astetta hankalampaa. Ja tunnetustihan siinä vaiheessa kun meikäläiset ottaa jonkun voileivän ja teetä iltapalaks, nää pistää poskeen semmosen kolmen neljän ruokalajin illallisen.
Lisäks täällä on eri hinnat paikallasyöjille ja take-awaylle. Toi ei oo ainakaan kovin yleinen Suomessa, ainoastaan just jossain kiinalaisissa tai yösyödessä.


Mut joh. Ja koska se viimekertanen teksti meni valitukseks, oon tänkertaseen koittanu ettiä Ranskan hyviä puolia, ja niitä on tähän mennessä löytyny tasan kolme:

- sokeri-, kaneli-, tms-pusseissa on "kaatonokka"

- ostoskoreissa on työntö-/vetokahva tai vaihtoehtosesti semmonen kärryviritelmä


- euron viini!

Että niitä sitten lisää etsiessä... :P


Torstaina oli taas erasmussysteemiä. Oli soirée parrainage, jossa vaihtareille etsittiin ranskalainen "kummi". Etukäteen ilmoittauduttiin, että juu olen tämä ja tämä ja sieltä ja täältä ja tykkään tehdä tuota ja kolmatta, ja sitten intressien perusteella etsittiin sopiva pari paikallisista. :)
Muuten oli kivaa, näkyi paljon vaihtarituttujakin, mut jotkut jäi ilman paria joko siitä syystä, että ranskis ei vaivaantunut ilmaantua paikalle tai paria ei ollut alunperinkään. Eli vähän huonosti järkätty juttu... Mut ei se mittään, mun pari on semmonen lupsakka tosi avemainen tyttö, joten mä luulen, että joko mulla menee hermot samantien (kaks Avea, auts!) tai sit meistä tulee ylimmät ystävät ikinä. xD Että suapi nähhä.

Tänään aateltiin ottaa ihan lunkisti (jo pelkästään ton kivan läksyvuoren takia) ja mennään kattomaan Vicky, Christina, Barcelona. Se on jopa originaalina täällä, wohoo! Ja olikin sitten itse asiassa ainut... :PMut jooh, olikohan mulla jotain muuta vielä. Ei varmaan. Joten eikun heippa.

1 kommentti:

J kirjoitti...

Salut!

Bongasin blogisi sattumalta JY:n sivuilta. Olen itsekin nimittäin Toulousessa vaihtarina syyslukukauden, reilu puolitoistakuukautta takana ESC Toulousessa. Huomattu on myös, että täällä asiat osataan hoitaa toisinaan sen vaikeimman kautta =) Ainiin, mitä pidit muuten leffasta (Vicky, Christina, Barcelona)? Kävin itse katsomassa sen toissaviikonloppuna.