lauantai 4. lokakuuta 2008

Les soirées

Salut!

Nyt on sitten tutustuttu jo paikalliseen yöelämäänkin. Tiistaina sain vihdoin yhteyden Matthieuun, paikalliseen kaveriini joka oli viime vuoden Jklässä vaihdossa, ja hän kutsui meidät samantien rock-keikalle Paul-Sabatierin yliopistolle. Paikalle satuttiin juuri erään paikallisen ska-bändin, Carte-Blanchen, aikaan. Ja ne jotka minut tuntevat, tietävät kyllä mitä ska saa meikäläisessä aikaan! :D Eli hiki virtasi ja jalat väsyivät hyppiessä! Matthieu oli siellä veljensä ja kavereidensa kanssa, joten keikan jälkeen mentiin väliajaksi nurmikolle istumaan ja rupattelemaan (ja testaamaan, vieläkö Matthieulla on suomi hallussa. Tulos: ei ole :D). Valitettavasti meidän piti lähteä metroon juuri kun seuraava bändi aloitteli, tosin se ei kuulostanut yhtä hyvältä, joten ei harmita niin paljoa.Täällähän on loistava julkinen liikenne, mutta valtava miinus on se, että se lakkaa kokonaan yöajaksi. Viimeinen metro menee puoleltaöin ja ensimmäinen puoli kuus aamulla, ja älyttömintähän tässä on se, ettei täällä edes ole kuljettajia jotka mahdollisesti vaatisivat yötaksan mukaista palkkaa, vaan metro on kokonaan sähköistetty. Niin, eikä käsitettä yöbussi todellakaan tunneta täällä, liikennöinti lakkaa joskus yhentoista tienoilla ja alkaa vasta kuuden seitsemän aikaan. Noh, onneksi baarit ja klubit puolestaan on auki viiteen, kuuteen. :D Edes hieman kompensointia. ;) Mut toi kyllä vaikeuttaa aika lailla kieltämättä, varsinkin kun meillä ei vielä ole pyöriä. Taksien hinnoista en osaa sanoa, mutta ei kiinnostakaan ottaa selvää ihan lähiaikoina. Ja vaikka Chapouun onkin vaan pari kilsaa keskustasta, en tosiaankaan yksin suostu sitä matkaa kulkemaan.


Mut takaisin asiaan. Toi keikka oli kyllä ihana piristys, täällä aika monesti päätyy vaan nököttämään kotona illat (ja tytöillä ei edes ole sitä nettiä, johon minä voin onneksi aina turvautua), ja pääsi taas tutustumaan yhteen puoleen kaupungin tarjonnasta. Eilen sitten lähdettiin juhlimaan mun ja Maaritin synttäreitä keskustaan. Aloteltiin ensin meillä ja sen jälkeen kaupunkiin. Päädyttiin sitten lopulta kiertelemään baarista toiseen vanhassa kaupungissa päätorin, Capitolen, lähellä (siellä piti olla joku hyvä klubi, jota samalla etsittiin). Kerettiin vähän eksyäkin jossain välin, mut onneks täällä on otettu turistit hyvin huomioon laajalla valikoimalla tieviittoja. :)

Lopulta törmättiin kolmeen ranskikseen, jotka liittyivät meidän seuraan (selvisi, että pojat on Lyonista, joten hekään eivät tunteneet kaupunkia), ja näiden kanssa törmättiin sitten joukkoon muita ranuja, jotka veivät meidät sitten klubille aivan Jean Jaureksen vieressä, mikä osoittautui ihan muistamisen arvoiseksi paikaksi.

Nooh, iltahan jatkui sitten aina sinne viiteen, jonka jälkeen mentiin odottelemaan sitä ekaa metroa (tytöt oli mun luona yötä). Tää päivä oli sit, noh... Sehän oli. :D Selvittiin sentään yliopistolle ihmettelemään kurssiasioita, jotka nyt alkaa näyttää jo aika hyvältä. Lukujärjestyskin on periaatteessa valmis. Tai ainakin tiedetään, minne mennä maanantaiaamuna.

Huomenna taidetaan vaan pyöriä keskustassa, mut sunnuntaiks Romain on kutsunut meidät kanoottiretkelle Pyreneiden juurelle paikkaan nimeltä Ariège. Hui, mua pelottaa, että se kanootti menee nurin ja mä hukun. Mut noh, kaikkea pitää kokeilla, sitä paitsi tää on taas just sitä mitä me kaivataan! :) Jotain vaihtelua tähän munkin DDR-elämään, ja ainakin uusi kokemus uusien ihmisten kanssa (meitä on siis lähdössä ilmeisesti ihan hyvä kokonen joukko, yli kymmenen ainakin).

Joten à bientôt, jos oon vielä hengissä sunnuntai-iltana! :D


Ps. Lisäilin kuvia noihin aiempiinkin kirjotuksiin.

Ei kommentteja: